Banner

Pressemeddelelse

Latin Festival 2016 i København d. 12  november i Støberiet , Blågårds Plads 5, 2200 N

Koncerter, danse shows og workshops

Salsa, Salsaton, Bachata og Reggaeton

Info på både dansk, engelsk og spansk www.latinfestival.dk

Link til pressebilleder: http://www.latinfestival.dk/pressebilleder.html

Om dagen bliver der afholdt Salsa og Reggaeton workshops mellem kl. 14-17 i Støberiet.  Tilmelding er nødvendig: https://elstudio.nemtilmeld.dk/1298/

Program

Døre åbner kl. 21:00

1Sal DJ Master Silot og Demis spiller Salsa, Bachata og Reggaeton fra kl. 21:00-02:30

1 Sal Drop in Salsa undervisning for alle med Demis fra kl. 21:30:22:00

2 Sal Danse shows med elever og underviser fra ElStudio.dk fra kl. 22:00-22:15

2 Sal Koncert med Jorge Cordero Y los gran Daneses  (Salsa) fra kl.  22:15-23:00

2 Sal Danse shows og animation med elever og underviser fra ElStudio.dk fra kl. 23:00-23:30

2 Sal Koncert med Jorge Cordero y los gran Daneses (Salsa) fra 23:30-24:15

2 Sal DJ Demis og Master Silot spiller en masse Salsa, Bachata og Reggaeton 24:15-02:30

Entre: 100 kr. kan købes i døren eller online her: https://elstudio.nemtilmeld.dk/1299/

Sted: (Støberiet) Blågårds Plads 5, 2200 København N

Om Jorge Cordero y los gran daneses

Der er mange succes-historier om dansk musik i udlandet. Men det er de færreste orkestre, der evner at fastholde succesen år efter år. Jorge Corderos orkester mestrer denne kunst. Både på scenerne i  Danmark og blandt salsa-folket I resten af Europa, nyder orkestret stor respekt  pga. den  høje musikalske kvalitet, hvilket musikanmelderne Worldwide kun kan bekræfte. I forbindelse med udgivelsen af det nye album ”MI UNIVERSO” er flere sange fra Corderos tidligere udgivelser også kommet i rotation på radiostationerne i flere latinamerikanske lande og i Florida.

Om orkestret spiller på  festivaler, spillesteder eller til private arrangementer, så formår bandet altid at forføre sit publikum med den karakteristiske cubanske energi og glade stemning.

Jorge Cordero & Los Gran Daneses består af cubanske og danske musikere. Orkestret har turneret på Cuba, i USA, Skandinavien og i adskillige Europæiske lande.

Et af de store latin-dons, engelske DJ Lubi skrev I musik bladet Straight No Chaser; "pretty heavy and very Cuban". og at han var begejstret for Corderos stærke vokal.

Orkestret som nu er udgkommet med album nr. 8. MI UNIVERSO glæder sig til at presentære sangene for det danske publikum.

TIDLIGERE MODTAGET PRISER:  World Music Awards 2002  og I  2004. Nomineret til danske world track i 2012 og med på WMD præsentationsalbum i 2016.

Beskrivelse af festivalen

Det er 14 gang vi holder festival, Stine Ortvad som er initiativtager og projektleder har i mange år arbejdet med Latinamerikansk dans og musik. Hun er stifter og initiativtager af Cuban Culture Club som hun har ledet i 15 ar. Hendes baggrund er en stor kærlighed for denne kultur og efter at have studeret dans 4 år i Cuba, fik hun lyst til at udbrede kendskabet herhjemme til denne fantastiske verden fyldt med rytme og livsglæde. Hun er i dag leder af danseskolen Elstudio.dk, der er tilknyttet til Cuban Culture Club. Læs mere på www.cubakultur.dk. I år er der to fantastiske grupper på programmet Gilito y sus amigos som spiller svedig cubansk Salsa og Movimento Latino der lever den vaske ægte latino Reggaeton. Der vil være masser af danseshows og lækker musik i pauserne ved vores DJs. Støberiet har byens billigste bar hvor der liver serveret mojitos helle aften og natten

Om festivalen

Den latinamerikanske danse- og musikkultur har i de sidste 15 år bredt, sig som en varm brise over hele Danmark. Der danses salsa, reggaeton, twerk, zumba, samba, og tango i alle afskygninger, selv i den mindste flække i provinsen. Behovet for mere information om denne eksotiske kultur er stadigt voksende. Dette har Cuban Culture Club under ledelse af projektleder Stine Ortvad taget ansvar for, og derfor er det nu 12 gang, der bliver afholdt Latin Festival. Baggrunden for denne festival, er et ønske om at fremme den mellemfolkelige forståelse og integration samt give herboende med anden etnisk baggrund og kunstnere af forskellig nationalitet mulighed for at lade sig inspirere af hinandens kunst. Formålet med festivalen er også at inspirere alle besøgende til at lade sig påvirke af den rytmiske energi og kraft, der ligger i den latinamerikanske musik og dans, og samtidig opfordre alle herboende latinos til at tage større del i deres egen kultur og dyrke deres musik og dans til gavn for hele det danske samfund, så vi i hverdagen kan lade os inspirere af hinanden. København har behov for en begivenhed, som kan give et ægte og virkelighedsnært billede af den latinamerikanske kultur. Der er brug for en festival som kan informere og berøre unge og gamle og dermed skabe større interkulturel forståelse. Derfor ser vi frem til at åbne dørene i oktober, hvor der endnu en gang bliver rig mulighed for at mærke verden gennem musikken og dansen.

La fiesta comienza

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner