Banner

Program på Dansk-2011

Live koncerter og danseshows d. 5. nov.  i Amager Bio, Manolito og El Micha live.

Preparty d. 4. nov. og afterparty d. 5.  nov. på Club Mambo

Workshops d. 5. og 6 nov.


Salsa/Reggaeton

Lørdag d. 5. nov. har fået titlen “Cuban Reggaeton / Salsa Night”. Genren Cuban Reggaeton er måske ny for de fleste danskere, men det er cubanernes bud på Rap & Hip Hop beats krydret med latin-flavour.

Hovednavnet er den cubanske salsagruppe MANOLITO Y SU TRABUCO, en cubansk salsa legende som ligger på toppen i Cuba og i mange andre dele af verden, hvilket de har de gjort i mange år. Sidst de var i DK er 7 år siden, hvor de gav koncert i Vega, og man kan se frem til en sydende sal fuld af energi og livsglæde, når de går på. Se et klip her http://www.youtube.com/watch?v=3r2SRLojlbE&feature=player_embedded

Aftenen slutter af med en af de helt store Reggaeton navne i Cuba  EL MICHA. Se et klip her http://www.youtube.com/watch?v=hZNaXUGCvDk&feature=player_embedded

I hans musikstil skabes der gennem teksterne hele tiden vers mellem virkelighed og leg, ikke blot som en cubaner, men som en verdensborger, det er så unikt og må opleves.

Festivalen byder også på : Workshops, danseshows, dansekonkurrencer og internationale DJs

Der vil være medrivende danseshows i pauserne. Salsa og Reggaeton shows ved dansetruppen Cuban Moves og Team Cuban Moves, ledet af Stine Ortvad . Man kan også opleve alle dansere (der laver workshops under festivalen) optræde live i løbet af aftenen. Der vil være workshops i stilarterne Salsa, Reggaeton og Rumba med de cubanske internationale gæstelærere/dansere. Se et klip her http://www.youtube.com/watch?v=danH6wOqfeE&feature=player_embedded

Workshops foregår lørdag og søndag om dagen på Nørrebro fordelt i 2 forskellige lokaler med en gå afstand på 5 min. Bl.a. i ElStudio på Fælledvej 19, de cubanske gæstelærere er bla. Alexander Carbò & Yunaisy Farray , klik på ”workshops” Se et klip her http://www.youtube.com/watch?v=rbMklais9Rw&feature=player_embedded

Hvor og hvornår:

Preparty på Club Mambo d. 4. nov. De cubanske gæstelærere, som laver workshops under festivalen, optræder med flotte danseshows. Entre 60 kr. i døren. Ved køb af billet i forvejen følger en gratis velkomstdrink. Billetter kan bestilles og købes ved at sende en mail med antal til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Middag på Club Mambo d. 5. nov.

Der vil være en fantastisk latin middag på Club Mambo d. 5. nov. fra kl. 18:30-20:30, prisen er kun 195 kr., og inkluderer gratis entre til afterparty efter koncerterne. Reservation til middag sker ved at sende en mail med mobil og antal til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Dobbelt koncerten i Amager Bio d. 5 nov.

Dørerne åbner kl. 20:00

Salsaundervisning for begynder fra kl.20:30-21:00

Manolito y su Trabuco (Salsa) fra kl. 21:00 -22:30

Danseshows fra kl. 22:30-23:00

El Micha ( Reggaeton ) fra kl. 23:00-24:30

Afterparty på Club Mambo fra kl. 01-04 (billetter købes i forsalg til 60 kr., ved udgangen i Amager Bio, og inkluder en gratis velkomstdrink).

Hvor: Amager Bio, Øresundsvej 6, Kbh. S.

Hvor: Club Mambo, Vester Voldgade 85, 1552 København

Forsalg og billetter:

Billetter på billetnet 295 kr. http://www.billetnet.dk/event/Latin-Festival-2011-Copenhagen-billetter/AMA0511

Billetter i døren 330 kr. (kun kontant)

Billetter til preparty d. 4 nov. og afterparty d. 5 nov. på Club Mambo kan købes i forsalg ved at sende en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med navn og mobil, samt i døren i Amager Bio d. 5 nov. De koster 60 kr., inkl. en velkomst drink.

Billetter til workshops d. 5 og 6. nov. kan købes direkte ved ankomst, husk at sende din tilmelding med navn og mobil til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Arrangør : Stine Ortvad

Mobil +45 20987477

Latin Festival www.latinfestival.dk

Cuban Culture Club www.cubakultur.dk

MANOLITO SIMONET Y SU TRABUCO

Det 16 medlemmer store Manolito y su Trabuco er et af Cubas største og mest afholdte cubanske salsa og timba bands. Gruppens utallige internationale turneer er et bevis på deres kæmpe succes over de sidste 15 år.

Salsaelskere ved hvad de gør. Manolito y su Trabuco er en innovativ gruppe med en unik sammensætning. Sidstnævnte er baseret på den traditionelle sammensætning af charanga orkestre (violon, cello og fløjte) samt timbales, og hertil har den visionære gruppeleder Manolito Simonet tilføjet keyboards og trommer. Læg hertil tre sangere, som alle kan synge solo, og resultatet bliver en sand krigsmaskine. Manolito y su Trabuco har indtaget hele verden med deres salseros. De er simpelthen uimodståelige!

Manuel Simonet blev født i Camaguet i 1961 hvor han lærte at spille klaver og tres sammen med The Amateur Artists Movement. I de tidlige 1980’ere blev han pianist i to grupper, Lagrimas Negras og Inspiración, og i 1986 blev han musikalsk leder, komponist og arrangør for orkestret The Maravillas de Florida.

I 1993 skabte han sin egen gruppe, Manolito y su Trabuco. I Cuba referer ordet ”trabuco” til et holds styrke, lidt på samme måde som den Haka krigsdans som det New Zealandske rugby hold, All Blacks, opfører. Manolitos Trabuco lever op til sit navn. Det er en kraftfuld, eksplosiv gruppe, som skaber ekstatiske reaktioner fra deres fans samt varme anbefalinger om at opleve bandet live. I 1994 udråbte Mi Salsa, Cubas mest populære TV program, gruppen som ”årets opdagelse”. Det følgende år lavede de deres første plade, Directo al Corazón, hos Egrem og startede deres første internationale turné. Begge dele blev en fantastisk succes.

Flere albums fulgte: Contra Todos los Pronósticos (Egrem, 1996), Marcando la Distancia (Egrem, 1998), Para Que Baile Cuba (Egrem, 2000) og Se Rompieron losTermómetros (Egrem, 2001). Ved den Cubanske plade festival Cubadisco vandt Manolito y su Trabuco den højeste præmie for dansemusik både i 1999 og 2000, ligesom de vandt Nicolas Guillens digt for nummeret Llegó la Música Cubana. I 2004 blev deres album Locos por mi Havana (Egrem) en kæmpe folkelig succes. Albummet fik Egrem-prisen for bedst sælgende plade, kritikkernes pris og vandt over Los Van Van i kampen om at vinde årets musikpris for bedste dansemusik. I 2006 udkom gruppen med endnu et nyt album hos Egrem, Hablando en Serio, som blev et verdenshit, på samme måde som deres CD Control i 2008.

I september 2010 udgav bandet to albums til: Trabuco una Vez más – endnu en fed danse CD - og Beat Cuban – bandets første Latin jazz album.

Som sande giganter indenfor cubansk musik, starter Manolito y su Trabuco deres Europa turné i juni/juli 2011. Gå ikke glip af deres koncert – den er ikke kun for salsaelskere.

EL MICHA

I alle gader i Havana kender en hvilke som helst ung Michael Fernando Mirando, bedre kendt som ”El Micha”. Født den 12. september 1981 i et meget populært område i hovedstaden – et område hvor både de og dårlige sider af Havana er at finde. El Michas stil er resultatet af en blanding af mange kulturer og livsstile. Arbejdsløse og folk i arbejde, en blanding af forskellige religioner og kulturer, El Micha er en ”tidens søn” og i sine sange husker han altid hvor han kom fra og bruger et populært sprog, hvilket gør at hans musik er meget mere ”reggaeton a lo cubano”.

I sine sange taler han om det nye Cuba men leger samtidig med nostalgien fra barndommen. Han fortæller verden om de følelser som baseball, Cubas national sport, vækker i ham, og som en ægte fighter beskriver han uden frygt den virkelige dagligdag i Havana.

Micha skaber hele tiden vers mellem virkelighed og leg ikke blot som en cubaner, men også som en verdensborger.

De problemer der eksisterer globalt eksisterer også i Cuba, og publikum identificerer sig mere og mere med denne unge kunstner og fortolker, og de er vilde med at høre ham synge og improvisere sin Rap og Cubaton. Han begyndte at skrive musik, sange og digte da han arbejdede som sikkerhedsvagt i et firma, og på denne måde fik han tiden til at gå – han er virkelig fuldstændig autodidakt. Han har aldrig fået musikundervisning og hans styrke ligger i hans ideer, og som han siger i en af sine sange ”Min fjer er som et våben”.

I 2005 begynder han at arbejde sammen med andre kunstnere. Den første er Pipey, med hvem han har lavet sangene ”Gerente” og ”Esa Chica Es Mía”.

Sidenhen har han haft masser af succes og har været inviteret til at optræde sammen med nogle af de Cubas mest kendte kunstnere så som Los 4, Gente de Zona, Acento Latino, Insurrecto, Tecnocaribe, Kola Loca, Haila, Pupy Que Son Son, La Charanga Habanera og Paulo FG.

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner