Banner

Anmeldelse fra Hifsalsa.dk af koncerter på Latin Festival i København

Fredag var der dømt dans i Amager Bio : Fænomenal koncert med Pupy y los que son son

Pupy y los que son son viste sig fra deres allerbedste side da de fredag d. 12.11. gav koncert i Amager Bio, under dette års Latin Festival.
Cesar "Pupy" Pedroso og hans band har produceret perlerække af hits gennem årene, og de serverede vel stort nogle af de bedste af alle disse hits under fredagens koncert startende med nummeret: Que cosas tiene la vida og sågar med aftikkere tilbage til tiden hos Los Van Van.

Pupy y los que son son gav med andre ord en koncert som det simpelthen ikke var muligt at sidde eller for den sags skyld stå stille til, og de gjorde det med en imponerende veloplagthed og energi.
Ved fredagens arrangement spillede ud over Pupy y los que son son Egües y su Cuban Beat.
Egües og hans venner har efterhånden stået scenen adskillige gange i København. Fredag aftens optræden må være en af de hidtil bedste.
Bandet beviste med en række stramt arrangerede numre med stærk appel til os dansere deres gennemslagskraft .
Desværre var det forbavsende få som benyttede sig af chancen til at tilbringe en aften sammen med disse to super salsa bands.
Der er svært at forestille sig at der er basis for livearrangementer af denne karakter i fremtiden, hvis opbakningen fra det salsa- og latininteresserede publikum fredag aften skulle vise sig at være andet og mere end en uheldig undtagelse. Årets Latin Festival fortsætter med workshops lørdag og søndag samt koncert med Manolin - el medico de la salsa, lørdag aften

Somos lo que hay, somos lo maximo

Lørdag aften var det Manolin, el medico de la salsa, der indtog scenen på årets Latin Festival i Amager Bio.
Manolin, "Salsadoktoren" var en af hovedpersonerne i timba bølgen, dvs. den revolution i den Cubanske salsa, der fandt sted i 90'ernes Cuba.
Siden blev der lidt stille om ham da han var i USA, men nu er han her  altså igen. Vistnok for første gang på en dansk scene.
Forestil jer I er på La Cecilia (musiksted i Havana, red) i 1996, lød opfordringen fra scenen, inden koncertens start.
En opfordring det tilsyneladende var nemt at følge, især for de mange herboende cubanere, som var mødt frem.
Manolin, der som sanger minder lidt om Issac Delgado, har en enestående charisma og udstråling.
Med sig havde han et band der trofast bakkede ham op, og spillede alle de gamle numre fra dengang. Og det til alles tilfredshed.
Sågar et par knaldrøde tangatrusser fandt vej op til Manolin, hvor de fik en plads på mikrofonstativet.
Kort sagt en kanonkoncert, der selvfølgelig endte med hittet Somos lo que hay. Selvværdet fejler stadig ikke noget.
Ud over Manolin bød aftenen, ligesom dagen før, på danseshows med Stine Ortvad og Cuban Moves. Tænk sig at vi har sådanne dejlige, lækre og dygtige dansere i blandt os. Flot, flot.
La Empresa (Cuba/DK) stod for opvarmningen lørdag og DJ Orlando sluttede aftenen med et særdeles velvalgt udvalg af den mest dansable salsa.
For dem der har lyst til at læse mere om Timba og om Manolin kan Jacob Speakes speciale om Timba - 1990erne nye dansemusik på Cuba anbefales. Specialet ligger til download i pdf format her på HiFiSalsa

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner

Banner